Квашені баклажани фаршировані на зиму з часником, морквою і зеленню

Квашені баклажани фаршировані на зиму з часником, морквою і зеленню простий рецепт в банках. Трохи пустощів, але в підсумку будуть смачні квашені баклажани. Можна начинити просто часником з меленим перцем. Коли вони готові, то ідеальні з ароматним маслом і цибулею.

Інгредієнти

На 8 кг баклажан
4 великі головки часнику
2 кг моркви
Пучок петрушки
1чл меленого перцю

Квашені баклажани фаршировані на зиму з часником, морквою і зеленню покроковий рецепт

1. З баклажан треба трохи зрізати плодоніжку, зробити накалы виделкою і відварити в підсоленій киплячій воді 10-15 хвилин, до м’якості, але не переваріть! Розкласти на плоску трохи похилу поверхню під прес, щоб стекла рідина.

2. Розрізати уздовж не до кінця. Начинити сумішшю з рубленою мухоловки, тертої на крупній тертці моркву, пропущеного через прес часнику і меленого перца.
3. Начинили, склали щільно в каструлю і заливаємо холодним розсолом , зверху тарілка і вантаж, і марля по верху каструлі, щоб мошки не завелися. і залишили квасити в кімнаті на 5-7 днів. Готові зберігати в холодильнике.

4. На 1 літр води 1 ст. л. солі і кілька горошин запашного перцю. (Я роблю 2,5-3 літри розсолу на це кількість баклажан).

Відео рецепт 👇