Смачна баклажанна ікра на зиму пальчики оближеш

Смачна баклажанна ікра на зиму пальчики оближеш в банках простий рецепт. Банки охололи😂 пробу зняли😂 можна сміливо ділитися рецептом!😁 дуже смачно вийшло!🤤

Інгредієнти

Баклажани – 3 кг, морква – 2 кг, цибуля – 1 кг, вода-1 літр, томатна паста – 250 г, оцет столовий 9%- 2 ст ложки, цукор – 2 ст ложки, сіль – 2 ст. ложки, сіль – 2 ст ложки, копчена паприка – 1 ст. ложка, чорний мелений перець- 1 ч ложка.

Смачна баклажанна ікра на зиму пальчики оближеш покроковий рецепт

1. Очистити від шкірки баклажани, почистити моркву і цибулю. Баклажани і моркву нарізаємо невеликими кубиками – в каструлю. Цибулю нарізаємо довільно, не обов’язково дрібно і обсмажуємо на олії до золотистого кольору, додаємо томатну пасту.
2. Добре перемішуємо, обсмажуємо пару хвилин, постійно помішуючи. Додаємо трохи води (з того літра, що за рецептом підготували) і тушкуємо хвилин п’ять, періодично помішуючи. Викладаємо цибулю в каструлю з баклажанами і морквою. Виливаємо решту воду.
3. Ставимо на вогонь. Овочі повинні закипіти. Як тільки закипіли, зменшуємо вогонь до помірного і тушкуємо 1,5 години, періодично помішуючи. За 15 хвилин до закінчення часу додаємо цукор, сіль і все специи.
4. Добре збиваємо гарячі овочі заглибним блендером до стану пюре. Ставимо на вогонь, поводимо до кипіння і розливаємо по стерильним банкам і закатуємо кришку. Прибираємо «під шубу» до повного остывания.

5. P. S. 1 для тих, хто любить «з перчинкою» можна додати мааааленький гострий перчик при варінні. P. S. 2 Банки стерилізувала в духовке.