Заготовки з яблук на зиму в домашніх умовах

Як зробити Заготовки з яблук на зиму в домашніх умовах для пирогів, зефіру та пастили. В основному вони призначені для зефіру та пастили, але так само можна додавати в смузі, випічку, піч оладки і млинці або навіть використовувати в якості начинки в торти 🍰 якщо любите «дитяче харчування» можна просто є його ложками 👌

Інгредієнти

Яблука підійдуть будь-які, але краще використовувати зелені з кислих сортів.

Заготовки з яблук на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Яблука миємо, прибираємо черешки і листя, ріжемо навпіл (не вирізаючи серцевину і кісточки, в них багато пектину). Викладаємо на деко і запікаємо при 180′ – 30-40 хвилин. Остуджуємо кілька годин (зручно залишити на ніч). Пробиваємо в блендері (якщо блендера немає, протираємо через сито). Далі або Розкладаємо по силіконових форм, заморожуємо і перекладаємо з форм в один пакет, далі так зберігаємо в морозилці (мені такий формат подобається більше, об’єм виходить по 100 гр – зручно розраховувати потрібний для рецепта вага).

2. Або Розкладаємо по пакетах для заморозки, заморожуємо горизонтально (відважити можна на вагах і підписати одержаний вага). Далі коли вирішите щось приготувати – дістаєте з морозилки і оттаиваете в холодильнику. У такої заготовки дуже зручно регулювати щільність, якщо Вам потрібно більш щільне, уварене пюре – перекладаєте в сотейник і увариваете до потрібної консистенції (наприклад для класичного рецепту зефіру), а якщо маса потрібна більш рідка (на тонку пастилу або зефір заварним методом) – просто додаєте води 👌

3. Чому раджу робити заготовки – по перше це економно (яблука зі свого, або з сусідського саду 😉), по друге осінні яблука за вмістом пектину краще, ніж продаються у магазинах взимку або навесні, в третіх – ви економите час – запекти яблука в духовці вже половина рецепта зроблено ☺️

Відео рецепт 👇