Варення з кульбаб з мятою і лимоном

Варення з кульбаб не просто смачно, але і корисно! Варення з кульбаб з м’ятою і лимоном простий рецепт. Кульбаба містить багато корисних для організму речовин. Наприклад, вітаміни С, А, В2, Е, РР, холін, солі марганцю, заліза, кальцію, фосфору. Рослина має жовчогінну, жарознижувальну і легке снодійне дію.

Інгредієнти

Кульбабки – 200 шт.
М’ята – 10 гілок.
Цукор – 1-1,2 кг
Вода – 1 л
Лимон – 1 шт.

Варення з кульбаб з м’ятою і лимоном покроковий рецепт

1. Квіти кульбаб на 15 хвилин залити водою, промити. Відокремити жовті квіти від зеленої основи. З цукру і води зварити сироп (кип’ятити близько 3 хвилин).
2. Додати кульбаби і шматочками Лимон. Кип’ятимо 20 хвилин. Залишаємо на ніч або 8 часов.
3. По закінченню часу додаємо м’яту і кип’ятимо хвилин 15-20. Процідити через сито і розлити по банках. Зберігати в холодильнике.