Мариновані сливи з кісточками на зиму в банках

Як зробити Мариновані сливи з кісточками на зиму в банках кращий швидкий простий рецепт. Спробуйте приготувати цю ароматну і незвичайну закуску 😍 Такі сливи стануть відмінним доповненням до м’яса 😋

Інгредієнти

сливи — 1 кг;
вода — 150 мл;
цукор — 500 гр.;
оцет 6% — 250 мл;
лимон — половина;
корінь імбиру — 20 гр.;
мелений кардамон — 1/3 ч. л.;
кориця — 1 паличка.

Мариновані сливи з кісточками на зиму в банках покроковий рецепт

1. Сливи ретельно моєму, кілька разів проколюємо зубочисткою. Кісточки не виймаємо; Готуємо маринад: у теплій воді розмішуємо цукор, додаємо паличку кориці і всипаємо кардамон;
2. Корінь імбиру очищаємо, нарізаємо тонкими пластинками, кидаємо туди ж. Лимон ріжемо на кружечки або шматочками, додаємо в маринад. Даємо маринаду закипіти, вливаємо оцет, вимикаємо вогонь і остуджуємо;
3. Сливи кладемо в глибоку миску або каструлю, заливаємо маринадом, зверху накриваємо тарілкою або пресом і залишаємо на три дні при кімнатній температурі;
4. Зливаємо маринад, доводимо до кипіння, даємо охолонути, знову заливаємо сливи і залишаємо на добу; Маринад кип’ятимо і вимикаємо, опускаємо в нього сливи по кілька штук і перекладаємо їх у стерилізовані банки;
5. Заливаємо сливи в баночках маринадом і закатуємо, даємо охолонути і зберігати при кімнатній температуре.