Домашня приправа Вегета

Як смачно зробити Домашня приправа Вегета простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Напевно зараз у багатьох городників , як і у мене в будинку на дозаривании лежать помідори і перці, які не встигли дозріти на грядці. По мірі дозрівання ці овочі йдуть у справу – в салати, заморожування і т. д. Я ж готую з них смачну, ароматну, універсальну приправу, яка підходить для будь-яких страв 👍😋Рецепту як такого немає, просто постараюся описати процес і приблизну кількість інгредієнтів, хоча все це справа смаку.

Інгредієнти

нижче

Домашня приправа Вегета покроковий рецепт

1. У моїй сушарці 5 піддонів, кожен піддон заповнюю підготовленими овочами. 🍅 2-3 середніх помідора ріжу товщиною 5мм. Перець солодкий 2 шт ріжу на смужки шириною 07,-1 см 🧅 Ріпчасту цибулю 1-2 шт нарізаю кільцями 5-7 мм 🥕 Морква шаткую гуртками 4-5 мм 🧄
2. Часник 5-6 зубчиків, кожен зубчик розрізаю навпіл. Овочі і їх кількість все це за вашим бажанням і смаком. Сушаться овочі при температурі 70 градусів 6 – 8 годин. Орієнтуйтеся на вашу сушилку.
3. Піддони періодично міняю місцями, деякі овочі висихають швидше, тому їх потрібно перекласти з піддонів на блюдо. Овочі потрібно висушити, а не підсмажити до рум’яних боків ))) Потрібно приділити увагу перцю, не пересушити его.

4. Всі овочі після сушіння добре остудити і приступати до найцікавішого. Можна подрібнити їх блендером, а можна, як я скористатися кавомолкою 🙂. Сіль не додаю, зелень тоже.
5. Зберігати таку приправу можна в щільно закритій банці. Аромат у домашньої Вегеты очманілий, а за приправа смаком 👍👍👍