Апельсиновий джем, конфітюр з цедрою і лимоном

Апельсиновий джем, конфітюр з цедрою і лимоном простий рецепт або навіть десь мармелад … З цедрою .. Дуже цікавий смак. Можна додати імбир або кардамон, корицю або все що завгодно…ну ви ж знаєте, що я дуже люблю всякі спеції, АЛЕ апельсиновий я люблю от такий чистий …він сам по собі дуже цікавий.. ну дуже 🤍
АПЕЛЬСИНОВИЙ джем або конфітюр 🔥🍊 (міняємо тему і будемо тут тільки про смачну і красиву їжу 🤍вибачте, за попередній пост..не стрималася 🙏) Дууууууууже ароматний і смачний 👌 Насичений і чудовий смак …ну і колір 🍊🧡 Написати рецепт?😉 До речі, я ось в маленьких баночках по 100-120г вирішила зробити 3-5 видів цікавих джемів і вчителям подарувати на День вчителя чи Новий рік (Зараз зробила вже Пряну сливу; брусницю; апельсиновий; інжир з горішками і ще хочу грушу з маком або айву новорічну з родзинками і ромом👌)

Інгредієнти

М’якоть апельсина 1кг
Цедра апельсина 170г
Цукор-500г
Сік лимона 100г

Апельсиновий джем, конфітюр з цедрою і лимоном покроковий рецепт

1. Зняти цедру з апельсина смужками, без білої частини, з допомогою овочечистки. Нарізати тонкою стружкою. Покласти в каструлю, залити холодною водою, швидко довести до кипіння. Відкинути на друшляк, злити воду.
2. Повернути цедру, залити холодною водою, швидко довести до кипіння, знову злити воду і все це повторити 6-7 разів. М’якоть апельсина має бути без плівок і білої части.
3. Змішати цукор, м’якоть апельсина, сік лимона, цедру (без рідини, в якій варили). Довести до кипіння, знизити вогонь і готувати 1,5 години на повільному вогні. Розлити в стерильні банки.

4. Можна згустити методом випарювання рідини (тоді 2 години треба варити джем). можна згустити пектином. Через 1,5 год варіння всипати «дощиком» пектин з цукром і прокип’ятити 5 хвилин. 20г пектину 2стл цукру і 1-2г лимонної кислоти

Відео рецепт 👇