Домашнє яблучне повидло густе на зиму

Пограти з ним, звичайно, доведеться, але воно того варто 👌🏻 Як смачно зробити домашнє яблучне повидло густе на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Повидло виходить дуже густе, але в теж час це не каша 🥣, в ньому є текстура яблука 🍎🍎🍎

Інгредієнти

На 1 кг перемеленого яблук знадобиться 700 грам цукру.

Домашнє яблучне повидло густе на зиму покроковий рецепт

1. Для цього рецепта потрібні яблука твердих сортів. Яблука 🍎 помити і прибрати серцевиною. Порізати і перемолоти на м’ясорубці (від шкірки не чистити). Додати цукор: На 1 кг перемеленого яблук знадобиться 700 грам цукру. Пробуйте в середині процесу, може бути таке, що знадобиться додати трохи лимонної кислоты.

2. Повидло повинно бути добре солодким – це не яблучне пюре. Поставити на великий вогонь і безперервно помішувати поки не розчиниться цукор і не закипить повидло. Далі зменшуємо вогонь і уварюємо повидло близько 2-2.5 годин. Далеко не відходьте, його потрібно постійно помішувати силіконовою лопаткой.

3. Коли воно буде готове – ви зрозумієте, в ньому практично не буде соку і воно почне розсипатися на дрібні кубики. Розкласти гарячим по стерильним баночках і обов’язково перевернути, щоб на кришці не утворився конденсат.

4. Укутувати не обов’язково, раніше я варення всі закутувала, потім зрозуміла що немає в цьому необхідності. Зберігається при кімнатній температурі. Ідеальне повидло для відкритих пирогів, рогаликів, солодких пиріжків і оладок.

5. Повидло можна використовувати як самостійний продукт, смачний хлібець намазати маслом і не шкодуючи наверх покласти повидло, зимовим вечором під самий раз.