Смажені баклажани як гриби на зиму швидко і смачно

Все ще думаєте по яким рецептом приготувати баклажани на зиму? Дуже рекомендую оригінальний і цікавий рецепт. Як зробити смачні смажені баклажани як гриби на зиму швидко і смачно рецепт простий на сковороді в банках.

Інгредієнти

– 1кг баклажани,
– 1гол. часник,
– 120мл олія рослинна,
– 1шт перець чилі,
– зелень кріп, петрушка за смаком.

Маринад:
– 1л вода,
– 6ст.л оцет 6%,
– 1ст.л сіль,
– 1ст.л цукор,
– 2шт лавровий лист,
– 3шт перець запашний,
– 2шт гвоздика,
– 0,5 ч. л. коріандр,
– 0,5 ч. л насіння гірчиці.

Смажені баклажани як гриби на зиму швидко і смачно покроковий рецепт

1. Готуємо маринад: всі закладаємо в воду, крім оцту і на вогонь. У цей час нарізаємо баклажани на свій розсуд. За бажанням можна почистити. Коли маринад закипить через пару хвилин додаємо оцет і баклажани. Прокип’ятити 3-5 минут.
2. Вимикаємо вогонь, накриваємо кришкою і настоюють 10 хвилин. Потім баклажани відкидаємо на друшляк. У цей час чистимо часник і подрібнюємо, також нарізаємо зелень і перець чили.
3. Ставимо сковороду на вогонь, наливаємо олію, коли нагріється кладемо баклажани, часник, зелень і перець чилі, обсмажуємо 5 минут.
4. Зняти з вогню і відразу розкласти по стерильним банкам, щоб не було бульбашок повітря. Залишки масла теж розлити. Закриваємо і укутывааем. Готово.