Варення з гарбуза з апельсином шматочками на зиму

Варення з гарбуза з апельсином шматочками на зиму домашнє рецепт простий 🎃🍊. Готується швидко, в один етап. Ловіть актуальний рецептик! Хто ще не пробував це незвичайне і дуже пікантне поєднання – рекомендую👌🧡! Особливо для любителів цитрусової нотки🍊 в стравах. 🧡Колись пригостила подружку 300-грамової баночкою цього варення, дзвонить вранці: “Мені так соромно🤦♀️, але я за вечір з’їла всю банку… Так вкууууусно!” 😂

Інгредієнти

🍊 Апельсини – 500 г
🎃 Гарбуз – 1 кг
⚪ Цукор – 1 кг

Варення з гарбуза з апельсином шматочками на зиму покроковий рецепт

1. Гарбуз миють, чистять від шкірки, насіння, а саму м’якоть нарізають дрібненькими кубиками. Подрібнену гарбуз кладуть у каструлю, засипають цукром і відставляють убік до тих пір, поки гарбуз не пустить сок.
2. Апельсини миють, цедру натирають на дрібній тертці, шкірку видаляють; м’якоть подрібнюють за допомогою блендера або м’ясорубки (я дрібно різала, щоб краще почувалися шматочки апельсина).
3. Як тільки гарбуз дасть трохи соку, каструлю ставлять на повільний вогонь. Після закипання в варення додають апельсинову цедру і м’якоть, і проварюють варення ще 5 минут.
4. Гарячим розливають по стерилізованим банкам, закочують і прибирають на хранение.