Як варити кизилове варення з кісточками на зиму

Сьогодні буде рецепт кизилового варення. Смачного, ароматного і з характерною кислинкою. Як варити кизилове варення з кісточками на зиму простий рецепт. А який гарний колір у цього варення! Темно-рубіновий, немов царська коштовність! Як топінгу і за кольором, і за смаком, він чудово поєднується з морозивом, з сиром і бісквітними десертами. Секрет в тому, який кизил купіть для цієї мети. Великий, спілий домашній кизил добре підійде для варення. Але аромат, який дасть гірський кизил, зробить ваше варення набагато смачніше.

Інгредієнти

ягоди і цукор 1 до 1
1 столова ложка соку лимона
трохи холодної води

Як варити кизилове варення з кісточками на зиму покроковий рецепт

1. Ягоди помити і просушити на паперовому рушнику; Перекласти в неглибоку миску або каструлю з товстим дном і засипати цукром з розрахунку 1:1; Додати 1 столову ложку соку лимона і трохи холодної води; На сильному нагріванні довести до кипения.
2. Проварити і прибрати з плити у прохолодне місце; Настоявшееся варення знову поставити на плиту і дати закипіти. Знімаємо пінку; Готове варення розливаємо по підготовленим баночках і щільно закриваємо кришками;
3. Перевертаємося вниз кришкою і закутуємо рушником. Так баночка остигати буде повільніше і варення буде зберігатися довше; 🍒 І взимку відкривши маленько баночку з варенням з кизилу, ви згадайте щедру дуже, подарувала такий ароматний урожай фруктів і ягод.