Варення з ревеню і полуниць на зиму

Як зробити домашнє Варення з ревеню і полуниць на зиму простий рецепт 😍 Аромат полуниці і кислинка ревеню поверне вас у літо навіть самої холодної зими ❄️

Інгредієнти

ревінь — 800 гр;
полуниця — 300 гр.;
цукор — 1 кг

Варення з ревеню і полуниць на зиму покроковий рецепт

1. Ревінь моєму, знімаємо шкірку і нарізаємо поперечними скибочками; Полуницю промиваємо, перебираємо, прибираємо плодоніжки;
2. В каструльці змішуємо ревінь і полуницю, засипаємо цукром і залишаємо на 2-3 години, поки не виділиться сік; Каструлю ставимо на невеликий вогонь, щоб розчинився цукор;
3. Робимо вогонь сильніше і проварюємо 5 хвилин; Розливаємо готове варення гарячим по стерилізованим баночках і щільно закриваємо. Зберігаємо в прохолодному месте.