Соус томатний шашличний на зиму в домашніх умовах

Як зробити Соус томатний шашличний на зиму в домашніх умовах простий рецепт. Сьогодні ділюся з вами своїм авторським рецептом соусу “ШАШЛИЧНИЙ”. Готується він просто і швидко, а з’їдає ще швидше.

Інгредієнти

🔺4 кг. помідорів;
🔺1 кг солодкого перцю;
🔺1 кг. свіжого чорносливу;
🔺1 кг. яблук;
🔺300гр. часнику;
🔺по одному пучка кінзи, кропу, петрушки, базиліка.
🔺5-10 шт. гострого перцю (по вашому смаку), в моєму випадку, чим більше, тим краще;
🔺100 гр. суміші спецій для шашлику (натуральна, без домішок солі, глютомата та ін);
🔺100 гр. крохмалю;
🔺4 ст. л. солі;
🔺3 ст. цукру;
🔺1 ст. оцту 9-%го

шашличний Соус томатний на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Помідори, солодкий і гіркий перець, чорнослив, яблука, часник і зелень подрібнити спочатку в чаші блендера, а потім хвилин 20 заглибним блендером. Поставити на вогонь, довести до кипіння і кип’ятити 20-30 хвилин на повільному вогні, помешивая.
2. Потім додати цукор, сіль, оцет, суміш спецій і варити ще 10-15 хвилин. Далі розвести крохмаль у невеликій кількості теплої води і тоненькою цівкою влити в каструлю з соусом, постійно помешивая.

3. Кип’ятити ще 15 хвилин на повільному вогні, розлити гарячий соус по стерильним банкам і закатати стерильними кришками. Сховати в комору, а то до зими не достоит.