Як варити брусничне варення на зиму з пектином

Як варити брусничне варення на зиму з пектином в домашніх умовах (з пектином, можна не додавати і вийде не так густо, але рідкий сироп з варення відмінно підходить для просочення бісквітів👌) Цей варіант якнайсолодше, але теж дуже ароматно, виходить більше і відмінно підходить для випічки).

Інгредієнти

Брусниця 1кг
Цукор 1300г
Вода 200мл
Кориця 1/2чл
Сіль щіпка
Чебрець листочки від 7-9 гілочок
Пектин 10г +1стл цукру
Лимонна кислота 1-2г

Як варити брусничне варення на зиму з пектином покроковий рецепт

1. Приготувати сироп: цукор і воду на середньому вогні довести до кипіння і варити 10 хвилин. Ягоди помити, перебрати, просушити. Додати їх в сироп разом, варимо, помішуючи, 25минут.

2. На слабкому вогні, знімаючи пінку (можна додати 5 г вершкового масла, тоді мену. Не буде і її знімати не потрібно). Можна пробити блендером (прибравши спеції), щоб вийшов однорідний джем.
3. Додаємо корицю, сіль, листочки чебрецю, «дощиком» пектин з цукром, добре перемішуємо , варимо 3 хвилини, додаємо лимонну кислоту, ще 2 хвилини варим.
4. Розлити в стерильні банки. (Вихід 6 шт по 250мл і ще банка 100мл) Зберігати в коморі або подвале.

Відео рецепт 👇