Мариновані гриби солоні рижики гарячим способом на зиму в банках

Як смачно зробити Мариновані гриби солоні рижики гарячим способом на зиму в банках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Цей рецепт вже був у мене в стрічці на зорі моєї сторінки ), але це було давно тому повторюся).

Інгредієнти

дивіться нижче

Мариновані гриби солоні рижики гарячим способом на зиму в банках покроковий рецепт

1. Рижики гарненько промити в декількох водах. Потім відварити в підсоленій воді ( 1 неповна ст. лож. солі на 1 л води ), варити 10 хвилин після закипання. Після відкинути на друшляк і промити під проточною водою. Рассол.
2. У каструлю налити 2 л води, додати 2 ст. лож солі, 6 гвоздик, 10 горошин чорного перцю, 1 чайна лож насіння кропу (покупні не можна, вони оброблені ), 3-4 лаврових аркуша ( листочки краще розламати навпіл для кращого аромату 😉), 4 листків смородини ( можна без листя).
3. Розсіл закип’ятити і опустити в розсіл рижики ( 2 – 2,5 кг ) дочекатися кипіння і варити після закипання 15 хвилин на несильному вогні. Сподіваюся зрозуміло написала )) на 2л розсолу – 2-2,5 кг рыжиков.
4. Великі рижики ріжу на зручні для мене шматочки, маленькі солю окремо ), коли мою рижики завжди їх сортую за розміром )). Після того, як рижики покипіли 15 хвилин гарячими розкласти їх по підготовленим банкам.
5. На дно кожної баночки можна покласти порізаний на пелюстки 1-2 зубчики часнику, а можна цього не робити. Банки закатати, відправити під шубу до повного охолодження. Зберігати в прохолодному місці. Бережіть себя!