Домашній хренодер з помідорами і часником на зиму в банку

Як приготувати смачний Домашній хренодер з помідорами і часником на зиму в банку рецепт простий. Саме цього рецепта в інтернеті немає, тому «я впізнаю його із тисячі по очах, по словах, голосу і гладиолусу»! Ми з мамою не просто його змінили, а взагалі за своїм зробили – цукор додали, сіль збавили, оцет взагалі виключили, аспірин включили і пропорції часнику і хрону на свій розсуд відмірювали. Соус з цих помідорів можна використовувати для маринаду м’яса, в щі і борщ, та взагалі на що вистачить фантазії!

Інгредієнти

10 літрів помідорів,
гуртка (350мл) часнику
гуртка хрону
один стакан солі (200мл)
три склянки (200мл) цукру
6 таблеток аспірину.

Домашній хренодер з помідорами і часником на зиму в банку покроковий рецепт

1. 10 літрів прокручкнных через м’ясорубку помідорів, гуртка (350мл) часнику через м’ясорубку і таку ж кухоль перекрученого хрону. Додаємо помідори в хрін, часник, один стакан солі (200мл)і три склянки (200мл) цукру. Додаємо 6 таблеток аспирина.
2. Краще попередньо аспірин потовкти. Добре розмішуємо масу і даємо їй постояти 6-8 годин. Ми замішували на ніч. Вранці ще раз ретельно перемешиваем.
3. Розкладаємо в помиті й просушені банки підготовлені помідори і заливаємо цією сумішшю. Закрити капроновими кришками і опускаємо в льох, через три тижні можна їсти! Вихід з цієї кількості – 8 трилітрових банок! Смачної вам зимы.