Варення з райських яблук з хвостиками

Домашнє Варення з райських яблук з хвостиками прозоре рецепт простий (китайськими або ранетками). Ці яблука ще називають китайськими або ранетками. Але як би їх не називали, найголовніше те, що з них виходить приголомшливо смачне варення! Прямо як яблучний мармелад. Потягнеш таке яблучко за хвостик, взимку, з’їж його, зап’єш гарячим чаєм і відразу стане ясно — життя вдалося!).

Інгредієнти

На 1 кг яблук
800г цукру
300г води

Варення з райських яблук з хвостиками покроковий рецепт

1. Цукор всипати у воду, добре розмішати і довести до кипіння. Яблучка перебрати, помити, відрізати хвостики і викласти в таз для варіння. Залити їх киплячим сиропом, перемішати і залишити до охолодження сиропа.

2. Можна залити ввечері і залишити до ранку. Вранці поставити на вогонь і прокип’ятити 5 хвилин. Знову залишити до охолодження. Повторювати цю процедуру до бажаної густоти сиропа.

3. Я варила своє варення 2 рази по 5 хвилин і 2 рази по 7-10 хвилин з моменту закипання. Готове варення розкласти по банках і закатати. От і все!

Відео рецепт 👇