Варення з журавлини з яблуками на зиму

Як смачно зробити Варення з журавлини з яблуками на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Дуже вдале поєднання вийшло з яскравим кисло-солодким смаком. Насичене, терпке. Сподобалося, навіть мені – не любителю варення🤭

Інгредієнти

🔺1, 5 кг журавлини;
🔺1, 5 кг яблук;
🔺3 кг цукру.

Готувала по класиці 1:1 в три етапи.

Варення з журавлини з яблуками на зиму покроковий рецепт

1. Журавлину промила, хвостики не видаляла, яблука помила і очистила від серцевини, порізала брусочками, пересыпала все цукром і залишила на 12 часов.
2. Потім довела до кипіння і залишила до повного охолодження. Потім ще раз довела до кипіння і залишила до повного остывания.
3. В третій раз довела до кипіння, прокипятила пару хвилин і розлила по стерильним банкам, закатала стерильними крышками.
Все!