Ікра з баклажанів з помідорами, перцем, цибулею, морквою на зиму

Ікра з баклажанів з помідорами, перцем, цибулею, морквою на зиму з цукром і олією соняшниковою простий рецепт в банках.

Інгредієнти

Баклажани 🍆 4 кг
Моркву 🥕 1 кг
Лук -1 кг
Помідори 🍅 1-1.5 кг (без шкірки)
Можна пропустити через м’ясорубку
Солодкий перець 0,5 кг
Гіркий перець 🌶 і часник -за смаком
Цукор 100 гр
Сіль 1.5 – 2 ст. ложки
Соняшникова олія 300 – 400 мл
Оцет – 3 ст. ложки (9%)

Ікра з баклажанів з помідорами, перцем, цибулею, морквою на зиму покроковий рецепт

1. Цибулю, моркву, гіркий і солодкий перець нарізати кубиками ,помідори очистити і нарізати довільними шматочками. Баклажани 🍆 нарізати великим кубиком. В соняшниковій олії підсмажуємо цибулю, моркву, перець, часник – 15 хвилин, далі додаємо помідори 🍅 і доводимо до кипения.

2. Додаємо сіль, цукор і порізані баклажани 🍆 Після закипання, на повільному вогні тушкуємо 20-30 хвилин, за 5 хвилин до готовності додаємо оцет. Ікру розкласти по стерильним банкам і добре укутати до повного остывания.

3. P. s. Але я як завжди-всі салати стерилизую (це для того, щоб зберігати при кімнатній температурі).

4. Повні банки накрити кришками, але не закручувати і відправити стерилізуватися в духовку при 150-170°на 20 хвилин (з низу повинні піти бульбочки )