Болгарське лечо з перцю і помідорів на зиму без стерилізації

Заготовляємо Лечо на зиму! Подивіться – яке воно виходить густе, вихід 5 літрів. Перець виходить желейний не розварений рецепт супер! Як зробити Болгарське лечо з перцю і помідорів на зиму без стерилізації кращий рецепт простий і смачний. Користуюся рецептом вже більше 20 років скоро вже буде 30 років! Принадність спокушаючи вас приготувати Лечо, все просто і швидко поїхали! Читаємо рецепт на лечо з помідорами та болгарським перцем на зиму без стерилізації!

Інгредієнти

Помідори 1,5 кг
3 кг Перець (очищений)
Сіль 1 ст. л. з гіркою.
Цукор 125 гр
Часник 4 зуб.
Рослинне масло 125 мл. л.
Оцтова есенція 0,5 ч. л.

Болгарське лечо з перцю і помідорів на зиму без стерилізації покроковий рецепт

1. Помідори для лечо взяла стиглі, порізав їх і мелю через м’ясорубку на крупній решітки! Візуально пюре ділю на дві частини. Одну частину ставлю на плиту. Вливаючи в неї рослинне масло, додаю цукор. Сіль, часник пропускаємо через прес взяла 4 великих зубчики. Як зазвичай друзі всі точні інгредієнти дивимося під відео. Плиту я не включаю готую перець, для Лечо необхідно взяти червоний м’ясистий перец.

2. Щоб він ось такий товстий і жирний був, щоб Лечо у нас желейное вийшло. Нарізаю його смужками завтовшки сантиметр не люблю що-б великі смужки були. Смужки нарізають, промила та вичистила його від насіння. Нарізала перець, посуд беріть об’ємну щоб все увійшло! Вийде багато. Викладаю! Включаю плиту на середній вогонь, накрию кришкою щоб перець швидше подвялился і втратив свій обсяг Кілька разів перемешаю засікаю 10 хвилин! 10 хвилин у мене пройшло перець подвял.

3. Видно що перець став м’якше. Виливаю сік який ми з вами відокремили. Перемешаю все. Тепер на середньому вогні буду уварювати 30 хвилин під кришкою. Помішуємо що-б нічого у нас з вами не пригоріло. Давайте зорієнтую вас за часом, дивіться, до кипіння у мене перець варився 15 хвилин і зараз видно як він вирує під кришкою, проварился ще 15 хвилин булькаючи. Змінився колір більш насичений став. Багато соку виділилося, подивіться який він густий, смягчился.
4. Додаю 70% оцтову кислоту 0,5 чайної ложки. В принципі можна і не додавати. Але я для того щоб добре зберігалося додам пів чайної ложечки, зовсім трошки. 5 хв. ще варю. Який гарний багато рецептів лечо перепробувала! Але це кращий, спробуйте обов’язково, справжній лечо получается.

5. Посуд беру стерильну, добре промиваю баночки, і ставлю в духовку розігріту до 100 градусів на 20-30 хвилин, також користуюся тільки новими кришками промиваю їх, заливаю варом, окропом, щоб консервація друзі добре зберігалося. Обов’язково користуйтеся моїми порадами!

6. Розкладаю кипляче лечо по банкам, плитку вимкнула! Ущільнюю так щоб перчик був закритий рідиною обов’язково. Накриваю кришкою! Щільно закручую банку, обов’язково перевіряю на герметичність, перевіряю щоб нічого не підтікало якщо протікає значить міняємо кришку! Ставлю під теплий плед ковдру на ніч, краще всього до повного охолодження на сутки!