Сливовий соус Ткемалі з аличі на зиму в домашніх умовах

Ткемалі – соус з кислої сливи (аличі). Соус варять з червоною, жовтою або зеленою сливи. Сливовий соус Ткемалі з аличі на зиму в домашніх умовах класичний простий рецепт.

Інгредієнти

на 1 кг сливи:
Сіль – 3-4 ч. л.
Цукор – за смаком
Гострий перець – 1 шт.
Часник – 1 головка
Кінза великий пучок
Кріп пучок
Хмелі сунелі
Винний оцет – 1 ст. л.

Сливовий соус Ткемалі з аличі на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Спочатку сливу відварюємо і протираємо через сито. Уварюють до густоти сметани. Зелень миємо й розрізаємо ножем. Часник пропускаємо через прес. Гострий перець дрібно нарезаем.
2. Сливове пюре з’єднуємо з приправами, зеленню, перцем і часником, додайте сіль, цукор і добре перемішуємо. Для отримання однорідної консистенції можна перетерти масу блендером.
3. Сливову масу ставимо на середній вогонь, доводимо до кипіння і варимо 5-7 хвилин. Додаємо оцет. Розкладаємо ткемалі по стерилізованим банкам і щільно закрити їх кришками, зберігаємо соус холодильнике.