Густе желе з червоної смородини на зиму заготівля з варінням

Як зварити смачне густе желе з червоної смородини на зиму заготівля з варінням простий рецепт домашній. Настав час червоної смородини! Варимо ЖЕЛЕ! Варимо разом з донькою, під моїм чуйним керівництвом і проводом (з мамою вранці пекли пиріг 🤣, так командую ними, а то зовсім від рук відіб’ються 😂 за місяць!).

Інгредієнти

червона смородина 1 кг
цукровий пісок 1 кг

Густе желе з червоної смородини на зиму заготівля з варінням покроковий рецепт

1. Для початку моєму і стерилізуємо в духовці банки. Протирати від води не треба, головне поставити в холодну духовку. Стерилізуємо 20 хв. при температурі 110 градусів. Смородину моєму і НЕ відокремлюємо від гілочок, використовуємо всі разом! У каструлю вище (буде багато піни), краще з товстим дном, засипаємо смородину і цукор і товкачем розминаємо до утворення каші, мнемо прям по ягід з веточками.

2. Ставимо цю масу нагріватися на плиту, постійно помішуємо. Як закипить, вогонь робимо трохи більше середнього. Піни буде багато (знімаємо пінку), тому стежимо, заважаємо і не відходимо. Як тільки закипить варимо до утворення великих пухирів (я варила ~ хвилин 8-10 після закипання). Тепер нам знадобиться залізне сито і кастрюля.

3. Сито кладемо на каструлю і зливаємо в нього гарячу масу (акуратно, не обожгитесь!). Ложкою протираємо, макуху можна заморозити і використовувати для приготування компоту, а гарячу масу розливаємо по гарячих стерилізованим банкам, прикриваємо банки паперовим рушником і залишаємо на добу щоб охололи і утворилася захисна пленка.

4. Після закриваємо стерилізованими кришок і ставимо на зберігання. Роблю не перший рік таке желе і зберігаю при кімнатній температурі на кухні під диваном. Тепер про використання: це відмінна “запивалка” – так кажуть мої домочадці, замість компоту взимку. В графині розводжу желе з водою і вони із задоволенням його п’ють. Ще з цим желе добре попити чай і промащувати коржі для торта!