Варення з груш з маком

Як смачно зробити Варення з груш з маком на зиму простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. «Груша-мак» варення (Давно обіцяла, але ніяк не сфотографую, тому нехай буде з таким відео, перед розкладкою в баночки) Взагалі-це майже класичний варіант так званого варення «5-хвилинка» мої бабусі, мама завжди так готують. Це дуже просто і виходить завжди. Найчастіше, смак груші в варення нейтральний, з тонким присмаком. Я люблю збагатити його імбиром, ваніллю, цедрою лимона/апельсина, а для текстури можна додати горішки або мак.

Інгредієнти

Груші 1кг (краще 1:1 м’які і жорсткі. М’які стануть основою і розваряться, жорсткі будуть нагадувати цукати)
Цукор 0,5 кг
Дрібна цедра з одного апельсина
Імбир мелений 1/2чл
Мак 20г
Лимонна кислота щіпка

Варення з груш з маком покроковий рецепт

1. Груші м’які почистити від шкірки. Щільні просто нарізати кубиками. Цедру розтерти з цукром, засипати фрукти і залишити на кілька годин (плоди дадуть сік). Довести до кипіння, помішуючи, варити 5 минут.
2. Прибрати з плити і залишити повністю остудити. Додати мак, імбир, знову довести до кипіння і варити 5 хвилин. Остудити, через 12 годин знову довести до кипіння, варити 5 хвилин, остудити. (Я люблю повторити цю процедуру 4-5 разів, тоді виходить густе варення з шматочками груші, яка нагадує цукати).

3. Довести до кипіння, додати лимонну кислоту, проварити кілька хвилин і гаряче розлити по стерильним банкам. Поставити під плед і плавно остудити, прибрати на хранение.

Відео рецепт 👇