Вялені сливи з часником на зиму в духовці

Це одна із самих смачних і улюблених закусок до сиру і вина. Ви собі навіть не уявляєте, дівчатка, як же це смачно! Як зробити В’ялені сливи з часником на зиму в духовці в домашніх умовах рецепт простий. Космос якийсь! Намазываете хрусткий підсмажений шматочок чіабатти горгонзола, зверху ці сливи + келих вина і як в тій рекламі: «Нехай весь світ зачекає». Всі, хто не полінувався їх зробити, в захваті! Так що, встигніть зробити, поки злив ще вдосталь на ринку! Робити їх зовсім не складно. Просто потрібен час, щоб висохли. І супер духовка для них не потрібна. Впорається будь-яка. В сушарці робити я не пробувала – це для тих, хто буде питати))

Інгредієнти

Знадобиться на 2 дека:

2,5 кг слив

Пучок розмарину (або 1 ст. л сухого)
Пучок чебрецю (або 1 ст. л сухого)
2 головки часнику
100 г оливкової олії

Крім того:
70 г меду
150 г оливкової олії

В’ялені сливи з часником на зиму в духовці покроковий рецепт

1. Сливи розрізати навпіл і акуратно видалити кісточки. ⠀ Деко застелити папером, викласти сливи зрізом вгору. ⠀ Змішати трави, часник і масло. Отриману масу викласти в кожну половинку сливи, по трохи. ⠀ Поставити в духовку і в’ялити при температурі 110С 5-6 годин. ⠀ Сливи виділять багато соку – це нормально. ⠀
2. Готові сливи сильно втратять в обсязі, але залишаться м’якими. Не пересушуйте! ⠀ Готовим сливам дати охолонути і скласти в баночки. Дуже щільно утрамбувати. ⠀ Мед підігріти, змішати з маслом до повної однорідності. ⠀
3. Залити отриманою масою сливи. ⠀ Зберігати в холодильнику. Стоять хоч до наступного року. Якщо достоять, звичайно)) ⠀ Кожен рік ми робимо 3-5 таких порцій злив. Це смачно, просто неймовірно! Обов’язково спробуйте!

Відео рецепт 👇