Варення з айви часточками

Як смачно зробити Варення з айви часточками простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Айва – це один з найбільш загадкових дарів матінки природи, який вражає своїм тонким ароматом✨

Айва благотворно впливає на людину, тонізує весь організм. Проте в сирому вигляді айва – терпкий і кислий фрукт, тому найчастіше перед вживанням її термічно обробляють. Я дуже люблю тушковану айву з м’ясом або запечену. Ну і, звичайно ж, поки сезон айви в самому розпалі, не наповнити кілька баночок запашним янтарно-трояндовим варенням, буде непробачно🤓

Інгредієнти

Пропорції можна розраховувати, як вам зручно.

Я в цей раз брала:
🟡4 кг айви (вже почищеної);
🟡4 кг. цукру;
🟡1 л. відвару.

Варення з айви часточками покроковий рецепт

1. Айву помила і почистила від насіннєвих коробок, шкірку не очищала (в ній все найцінніше). 🔸Порізала на невеликі, але при цьому не дрібні шматочки і відварила приблизно 7 хвилин. 🔸Далі зварила сироп. Для цього я взяла 1 л. відвару від айви, поєднала з цукром і проварила до повного розчинення сахара.
2. В сироп додала відварені шматочки айви, а далі все як завжди – варила в три етапи. Пінку ні на якому етапі не знімала, так як вважаю це заняття безглуздим, вона завжди сама зникає в итоге.
3. перший етап довела до кипіння, проварила 1-3 хвилини і залишила до повного охолодження. У другий етап все теж саме, що і в первый.
4. А в третій етап, перед тим як варення розлити в стерильні банки і закатати, з нього треба було випарювати зайву вологу хвилин 30, щоб варення загусло до желеподібного стану, але я цього не робила, так як чоловік любить рідким варенням поливати сир, морозиво і сыр))