Домашні цукати з гарбуза в духовці просто і швидко

Як зробити смачні Домашні цукати з гарбуза в духовці просто і швидко рецепт простий. Ідеальні цукати з гарбуза виходять пружними, з приємною кислинкою і ароматом цитрусових. Підійдуть для різдвяної випічки і в якості солодких подарунків.

Інгредієнти

Фігурки з гарбуза – 600 р
Цукор – 600 г
Вода – 200 г
Лимонний сік – 100 г
Цедра лимона або апельсина – 2 ст. ложки

Домашні цукати з гарбуза в духовці просто і швидко покроковий рецепт

1. Гарбуз вибирайте солодку і ароматну. Відварювання протягом 5 хвилин, але з тривалими перервами до 10-12 годин, дає кращий результат, ніж приготування цукатів за один раз. Залишився сироп можна використовувати для просочення тортів, як доповнення до млинців або оладок, для гарячих напитков.

2. Підготувати скибочки солодкого і ароматною гарбуза товщиною до 1 див. Я використовую для нарізування невеликі металеві формочки і фігурний ніж. Вирізати фігурки різьблений форми, що залишилися пласти гарбуза нарізати шматочками. Гарбуз можна нарізати звичайним ножем у вигляді квадратів, трикутників, брусочків і т. д. Для сиропу, в каструлі з товстим дном з’єднати питну воду, лимонний сік, цукор. Додати цедру лимона, апельсина або їх смесь.

3. Сироп варити до повного розчинення цукру і активного кипіння. Додати шматочки гарбуза і з моменту закипання варити 5 хвилин. Зняти з вогню і залишити на 10-12 годин при кімнатній температурі. Повернути каструлю на вогонь і з моменту закипання варити 5 хвилин. Залишити на 10-12 годин. Повторити попередній етап 3-4 рази, я відварювала і відстоювала по 10-12 годин 5 раз.
4. Перед п’ятим відварюванням цукати виглядають щільними і напівпрозорими, а велика частина сиропу максимально вбралася в шматочки гарбуза. Відварити 5 хвилин з моменту закипання, і залишити на 10-12 годин. Після чого, відкинути вміст каструлі на друшляк, щоб максимально зійшли залишки сиропу. Цукати викласти на папір для випічки, паралельно сортуючи за форме.

5. Підсушити в духовці при 60°С 2-3 години, я сушила при кімнатній температурі близько 4 діб. Цукати ущільняться, а поверхня стане менше липкою. Залишився сироп можна використовувати для просочення тортів, як доповнення до млинців або оладок, для гарячих напоїв. Зберігати в стерилізованих банках при кімнатній температурі або в холодильнику до 6 месяцев.