Маринуємо огірки Дядя Ваня на зиму по берлінськи хрусткі

Як зробити смачні домашні мариновані огірки Дядя Ваня на зиму по берлінськи хрусткі як у магазині в банках простий рецепт. Дуже класний рецепт, який мені дістався від моєї подруги. Мариную так вже не перший рік і нам дуже подобається. Огірочки виходять хрусткі і звучні 👌👍

Інгредієнти

на банку 700-850 мл:

Огірки
Кілька кружечків моркиви,
кілька кілець цибулі,
гілочку петрушки і парасольку кропу.
по 0,5 ч. л. насіння гірчиці

Маринад на 2 літри води:
7 ст ложок цукру
3 ст. л. без гірки солі

150 мл 9% оцту

Маринуємо огірки Дядя Ваня на зиму по берлінськи хрусткі покроковий рецепт

1. Огірки помити і залити холодною водою на 3-4 години (попки і хвостики можна видалити) На дно кожної банки (банки 700-850 мл простерилізувати, кришки прокип’ятити) покласти кілька кружечків моркиви, кілька кілець цибулі, гілочку петрушки і парасольку укропа.
2. Потім щільно укласти огірки. У кожну банку всипати по 0,5 ч. л. насіння гірчиці Маринад на 2 літри води 7 ст ложок цукру 3 ст. л. без гірки солі Закип’ятити і залити огірки, накрити кришками і дати постояти 10 минут.
3. Злити назад в каструлю, знову довести до кипіння і влити 150 мл 9% оцту. Прогріти ще пару хвилин і залити гарячим маринадом огірки. Закатати кришками, перевернути банки і укутати на 8-12 часов.