Ікра з гарбуза на зиму пальчики оближеш найсмачніша

Як смачно зробити Ікра з гарбуза на зиму пальчики оближеш найсмачніша простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Передплатниць порекомендувала мені спробувати приготувати ікру з гарбуза. Я навіть не очікувала, що це на стільки буде смачно. Спасибі 🧡 Я готувала на пробу, з 1 кг гарбуза, а сьогодні готувала вже на 3 кг гарбуза, закручувала в банки, всі інгредієнти помножити на три. З трьох кілограм гарбуза у мене вийшло 7 баночок по 0,5 л.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 78/1/5/9

Гарбуз – 1 кг
Лук – 230 р
Моркву – 230 р
Часник – 5 зубчиків
Томатна паста – 80 р
Раст.масло – 80 мл
Сіль, цукор – 1 ч. л
Оцет 9% – 10 мл
Чорний мелений перець – за смаком

Ікра з гарбуза на зиму пальчики оближеш найсмачніша покроковий рецепт

1. На рослинному маслі обсмажити дрібно нарізану цибулю до золотистого кольору. Додати натерту на крупній тертці моркву і гарбуз. Додати подрібнений часник, томатну пасту і перемешать.

2. Накрити кришкою і тушкувати на середньому вогні до м’якості гарбуза і моркви, приблизно 40 хвилин. Потім додати сіль, цукор, оцет і мелений чорний перець. Перемішати, спробувати на смак (мені було замало солі, ще досолила) та ікра готова.

3. За бажанням можна пробити ікру блендером, але мені така конструкція сподобалася Якщо будете влаштовувати в банки, то відразу гарячу ікру перекладати в стерилізовані банки і закатывать.

4. Приємного апетиту☺

Відео рецепт 👇