Смачна ікра кабачкова запечена в духовці

Проста і смачна кабачкова ікра в духовці. Думаю, що для багатьох такий спосіб приготування кабачкової ікри здасться незвичним! Однак якщо ви хоч раз спробуєте цей рецепт, то впевнена – він точно потрапить до лав улюблених! Вона готується в рукаві для запікання! Готуємо смачну ікру кабачкову запечену в духовці простий рецепт швидкого приготування.

Інгредієнти

Кабачок – 2 шт. середніх (500г),
Морква – 1 шт. велика (120г),
Цибуля ріпчаста – 1 шт. велика (130г),
Перець болгарський – 1 шт. (120г),
Помідори – 2 шт. (140г),
Часник – 3 зубчики,
Рослинне масло – 1 ст. л.
Сіль,
Спеції – свіжозмелену чорний перець, сушена зелень, пажитник – при наявності.

Смачна ікра кабачкова запечена в духовці покроковий рецепт

1. Підготувати овочі помити, очистити і нарізати великими кубиками. Скласти овочі в рукав для запікання, додати сіль, спеції, рослинна олія; перемішати. З рукава випустити зайве повітря, зав’язати, укласти у форму для запікання, виконати зубочисткою кілька дірочок зверху – для виходу пара.
2. Помістити в заздалегідь розігріту до 200гр. С духовку на 50-60 хвилин. Вийняти, трохи остудити, злити сік, що виділився, а запечені овочі помістити в зручну глибокий посуд і збити до однорідності занурювальний ногою блендера. ⠀ Виходить неймовірно смачна ніжна ікра! ⠀
3. Примітка: Спеції можна взяти інші, залежно від особистих переваг, однак якщо вам попадеться пажитник, то обов’язково не пропустіть можливість його використовувати – він надає той самий смак «магазинної». Сік, який зливається після запікання овочів, можна використовувати при приготуванні супів, гарнірів, соусів, гасінні м’яса і прочем.