Домашня ковбаса, шинка зі свинини

Як смачно зробити Домашню ковбасу, шинку з свинини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.

Інгредієнти

Свиняча рулька – 1200 р
На 1кг м’яса:
Сіль 18г 50/50 (9г сіль нитритная 0,6 % і 9г сіль кухонна)
Чорний мелений перець – 1,5 р
Сушений часник – 5 р
Суха аджика – 1 ч. л.
Крижана вода 70 мл

Домашня ковбаса, шинка зі свинини покроковий рецепт

1. Свинячу рульку опустити на 1 годину в холодну воду. Через 1 годину миємо й чистимо шкуру. Обсушити паперовим рушником. Вирізати кістку і зрізати все м’ясо. Я зайвий жир прибрала. Це за бажанням. Нарізати м’ясо смужками. Додати поварену і нитритную сіль, чорний перець, часник сушений, суху аджику і крижану воду. Добре переметь (5-7 хвилин? Якщо у вас немає сухий аджики, нічого страшного. Але нитритную додати сіль обязательно.

2. Зміст нітриту натрію (NaNO2) в нитритной солі 0,6%. Прибрати в холодильник на ніч. Викласти шкуру на харчову плівку. Зверху викласти щільно м’ясо. Згорнути в рулет. Зав’язати кінці ниткою. Загорнути в харчову плівку у кілька шарів. Прибрати в холодильник мінімум на 12 часов.

3. Я буду готувати в мультиварці-сковарке. На дно чаші опустити тарілку. Налити воду. Викласти рулет. Вибираємо режим ТОМЛІННЯ, готуємо 1 годину. Можна приготувати в каструлі, готувати 3 години. Після приготування опустити в крижану воду на 30 хвилин. Після охолодження загорнути в харчову плівку. Прибрати в холодильник на добу. Самий простий і смачний рецепт приготування шинки .

Відео рецепт 👇