Домашній яблучний джем на зиму

Як зробити Домашній яблучний джем на зиму рецепт простий. Забула сфотографувати джем, всі баночки закрили кришками, але збережу для вас хороший рецепт джему! Ароматний джем або як раніше називали – повидло 😋 підійде як начинка для пирогів або просто з чаєм і свіжоспеченим хлібцем, як в дитинстві 🍏

Інгредієнти

3 кг яблука
2,5 кг цукровий пісок
200 г вода

Домашній яблучний джем на зиму покроковий рецепт

1. Яблука вимийте, наріжте в таз для варення. Влийте в яблука склянку води. Накрийте кришкою, поставте на повільний вогонь, пропарте яблука до м’якості. Приблизно 30 хвилин. ⠀ Зніміть яблука з вогню, подрібніть їх заглибним блендером і додайте цукровий пісок. Все перемішайте дерев’яною ложкою, до розчинення цукру. ⠀
2. Варіть повидло на повільному вогні під кришкою, періодично перемішуючи, щоб повидло не пригоріло на дні. Готовність перевіряйте капаючи повидлом на суху поверхню, якщо крапля не розтікається, а колір став бурштиновим, то воно готове. ⠀
3. Розливайте повидло киплячим, на самому повільному вогні, з чистим сухим банкам і закрийте кришками. ⠀ Зберігайте в сухому, темному місці. Відкриті банки зберігайте в холодильнике.