Варення з айви з гарбузом на зиму

Як варити варення з айви з гарбузом на зиму простий рецепт в банках. Продовжую свою кулінарну рубрику, поки всі ці рецепти актуальні. У нас на дачі вже кілька років плодоносить айва. Я ніяк не могла знайти підходящий рецепт. Сама по собі айва дуже кисла – хто пробував, той знає😝.
А ось у поєднанні з гарбузом смак у айви стає більш делікатним і варення з’являється особлива пікантна нотка. Шматочки гарбуза виходять, як цукатики. А яка айва корисна! Вітамін С, клітковина, антиоксиданти… Вона навіть допомагає лікувати виразку шлунка, зменшує печію і алергічні реакції, підтримує імунітет!

Інгредієнти

🔸️Айва – 1 кг
🔸️Гарбуз – 0,5 кг
🔸️Цукор – 1,5 кг
🔸️Лимонний сік – 30 мл

Варення з айви з гарбузом на зиму покроковий рецепт

1. Айву і гарбуз очистіть від насіння і шкірки, наріжте тонкими скибочками, покладіть в каструлю, полийте лимонним соком і перемішайте (я додала ще пів апельсина, порізаного кубиками). Потім засипте все цукром, накрийте рушником і залиште на 8-12 годин, щоб виділився сок.

2. Після цього поставте на сильний вогонь і доведіть до кипіння, відразу зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, постійно, але акуратно помішуючи, 25-30 минут.

3. Гарячим варення розлийте по стерильним банкам, загорніть кришками, переверніть і укутайте чим-небудь теплим. Через добу поставте в прохолодне место.