Полуничне варення класичне на зиму з цілими ягодами

Це класичний рецепт полуничного варення. Приготована за цим рецептом варення виходить смачним, густим, красивим, з цілими ягодами, і добре зберігається всю зиму. Полуничне варення класичне на зиму з цілими ягодами простий рецепт.

Інгредієнти

Полуниця – 1 кг
Цукор – 1 кг
Лимон – 1 шт.

Полуничне варення класичне на зиму з цілими ягодами покроковий рецепт

1. Варити варення будемо в два прийоми. Ягоди полуниці добре промиваємо і видаляємо плодоніжки. Засипаємо цукром і залишаємо на кілька годин, ягода повинна дати сок.
2. Коли з’явиться достатньо соку ставимо варити. Після закипання варимо 5-7 хвилин. Обставляем до повного остывания.
3. У мене пройшли добу. Знову ставимо варити і варимо ще 5-7 хвилин, додавши сік лимона. Розливаємо по банках. Приємного аппетита!