Вялені сливи з часником на зиму в домашніх умовах

В’ялені сливи з часником на зиму в електросушарці та духовці в домашніх умовах простий рецепт.

Інгредієнти

Сіль 1чл
Цукор 2чл
Суміш сухих трав (чебрець, майоран, базилік, розмарин, я ще люблю трохи м’яти/меліса; можна просто прованські/італійські трави сухі суміш купити)
Сублімований часник 1чл

у кожну 1чл 9% оцту

В’ялені сливи з часником на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Сливи розрізати навпіл, видалити кісточку. Покласти на піддони зрізом вгору. Змішати сіль і цукор. Зверху фрукти злегка посипати, щоб на кожну половинку попало, трохи сухих ароматних трав і часник. Ставимо піддони один на інший і сушимо. Періодично змінюємо місцями і перевертаємо поддоны.

2. Годин через 12 сливи готові. Розкладаю у банки щільно, заливаю олією(люблю без запаху, у нього термін зберігання вище, воно не зіпсується), злегка прикриваю кришкою і ставлю на піднос в духовку, розігріту до 170С хвилин на 20-25 (залежить від розміру баночок), масло повинне впевнено закипеть.

3. Дістаю банки додаю в кожну 1чл 9% оцту, щільно закриваю кришки, перевертаю догори дном, ставлю під плед плавно охолонути. Прибираю на зберігання в шафу або подвал.