Томатний соус з цибулею на зиму в банках

Цей томатний соус готується дуже швидко. Томатний соус з цибулею на зиму в банках простий рецепт.

Інгредієнти

Помідори – 1 кг;
Цибуля ріпчаста – 300 р.;
Гвоздика – 6 шт.;
Перець запашний горошком – 10 шт.;
Лавровий лист – 2 шт.;
Цукор – 100 р.;
Сіль – 2 ст.л.;
Олія соняшникова – 5 ст.л.;
Оцет 9% – 50 мл

Томатний соус з цибулею на зиму в банках покроковий рецепт

1. Бланшируем помідори: робимо зверху хрестоподібні надрізи, опускаємо помідори в окріп, потім – у холодну воду, знімаємо шкірку. Нарізаємо помідори часточками і складаємо їх у кастpюлю.
2. Чверть кільцями ріжемо цибулю, додаємо його до помідорів. Також додаємо в каструлю духмяний перець, гвоздику та лавровий лист. Засипаємо цукор і сіль, наливаємо олію мacло.
3. Тушкуємо чемберленский соус 5-7 хвилин. В кінці вливаємо столовий оцет. Розливаємо гарячий соус в банки, закатуємо і перевертаємо на кришку. Закутуємо, залишаємо оcтывaть.