Маринований болгарський перець з часником та олією на зиму

Виходить дуже смачний. Моя мама його просто обожнює, з цього зафарбовуємо його кожен рік. Як зробити смачний Маринований болгарський перець з часником та олією на зиму рецепт в банках.

Інгредієнти

Рецепт з розрахунку на 1 кг болгарського перцю

1 кг будь-якого болгарського перцю
4-5 зубчиків часнику
125 мл води
80 мл соняшникової олії
50 мл оцту
50 гр цукру
8 гр солі
2 лаврових листочка
1 шт. гвоздики(по учиненню)
3 шт перцю горошком

Маринований болгарський перець з часником та олією на зиму покроковий рецепт

1. Перець промиваємо, видаляємо насіння і нарізаємо шматочками. Часник нарізаємо тонкими часточками. У каструлі змішуємо всі інгредієнти і часник і даємо закипіти. У киплячий розсіл відправляємо наш перець, стільки, що б він весь був покритий розсолом і кип’ятити 3-4 хвилини (можна 5-7 хвилин якщо м’ясистий перець).
2. Потім шумівкою перекладаємо перець в стерилізовану банку. Далі все робимо з рештою перцем. 1 кг повинно вистачити на 1 літрову банку.
3. Коли перець закінчився і баночка наповнена, заливаємо рештою розсолом і закатуємо кришкою. Банку перевертаємо і ставимо догори дном, накриваємо рушником на добу. Приємного аппетита!!!