Вялені томати в духовці на зиму в домашніх умовах

В’ялені томати в духовці на зиму в домашніх умовах простий рецепт в банках. Підійде як закуска, так і доповнення до бутербродів. Приготуйте потім поділіться враженням.

Інгредієнти

✅Помідори
✅Часник (можна використовувати сухий часник, я один деко приготувала зі свіжим часником, а інший з сухим часником)
✅Цукор
✅Сіль
✅Оливкова олія
✅Італійські трави

В’ялені томати в духовці на зиму в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Помідори ділимо навпіл. Деко застеляємо пергаментом і злегка змащуємо оливковою олією. Помідори теж змащуємо оливковою олією і зверху посипаємо сіллю і цукром. (за смаком). Потім посипаємо спеціями і свіжим часником (часник дрібно режим часточками).

2. Отруюємо в розігріту духовку на 130 градусів приблизно на 8 годин. Періодично відкриваємо дверцята для видалення вологи. Якщо помідори дуже великі та м’ясисті можна через 3 години серединку прим’яти ложкою і сушити далі (так вони швидше просушатся).

3. Якщо будите в’ялити відразу на двох деках, періодично міняйте їх місцями! Далі складаємо щільно в банку і заливаємо оливковою олію. Прибираємо в холодильник і готово 👍 Такі помідори можна зберігати 2 тижні холодильнике.

Відео рецепт 👇