Маринований болгарський перець з часником на зиму

Маринований болгарський перець з часником на зиму простий рецепт. При великому врожаї солодкого м’ясистого перцю закриваю 5-6 баночок для улюбленої свекрухи саме так! Рецепт для всіх хто любить болгарський перець!

Інгредієнти

солодкий товстошкірий м’ясистий болгарський перець по 5-6 шт на баночку 0,5 л
рослинна олія для обмазки перців

на баночку 0,5 літра:
2чл цукру з гіркою
1 чл сіль засолочний БЕЗ ГІРКИ
1чл НЕПОВНА оцтова есенція 70%
3 зубчики часнику
Перець горошок 8-10 шт

Маринований болгарський перець з часником на зиму покроковий рецепт

1. Важливо! Перець миємо й сушимо і НЕ ВИДАЛЯЄМО НАСІННЯ З ПЛОДОНІЖКАМИ! Обмазуємо перці маслом! Ставимо перці в духовку, приблизно 180 гр 30 хв. Весь сік з дека зберігаємо! Можна і на мангалі! Буде швидше і ароматні. Складаємо гарячі перці для охолодження, накриваємо кришкою, як охолонуть акуратно знімаємо шкірку, не ушкоджуємо цілісність перців, НЕ видаляємо плодоніжки з насінням!
2. В чисті банки вимиті з содою закладаємо розрізаний слайсами часник, перець найголовніше при очищенні перців від шкірки зберегти його цілісність, не пошкодити, щоб весь сік залишився всередині! Чистимо, коли охолонуть і додаємо в банки поверх спецій, від перців в мисці буде сік НЕ ВИЛИВАТИ! Потрібен для заливки! Зверху на перці в банку➖ сіль, цукор, оцтова кислота.
3. сік, що Залишився після перців вилийте в ємність з носиком, залийте цим соком баночки з перцем по верх, якщо соку не вистачило – додайте окропу! Трохи і акуратно довгою шпажкою відсуньте перець від стінок, щоб маринад скрізь пройшов, додайте при необхідності, пустот бути не повинно!
4. Розсіл покриває банки повністю! На дно каструлі – рушник, кришки вскипятили, банки ставимо на дно з рушником, накриваємо кришками банки і заливаємо воду, щоб не потрапило під кришку, теплу, по плечики банок.
5. На середньої потужності після закипання 7 хв пастеризуем Закатуємо, прибираємо в шубу, потім зберігаємо в темному місці, льох не обов’язковий! Приємного! Це просто топовий перчик!