Квашена капуста в розсолі на 3 літрову банку

Як смачно зробити Квашену капусту в розсолі на 3 літрову банку простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Я вже викладала рецепт капусти без розсолу, у власному соку. Хочу поділитися з вами і цим простим рецептом. Така капуста на мій смак виходить смачніше. Буває, що капуста попадається суха, зовсім не соковита. Таку капусту не вийде заквасити у власному соку. А ось за цим рецептом, в розсолі, виходить будь-яка капуста, спробуйте.

Інгредієнти

КБЖУ на 100 г 19/2/0,1/4

Капуста – 1,5 кг
Морква – 1 шт
Вода – 1 л
Сіль – 2 ст. л повні, з верхом
За бажанням лавровий лист, насіння кропу, перець запашний горошком (я нічого в цей раз не додавала)

Квашена капуста в розсолі на 3 літрову банку покроковий рецепт

1. Для початку закипятим воду для розсолу і залишаємо остигати. Капусту тонко шаткуємо. У мене спеціальний ніж. Моркву я теж нашинковала цим же ножем, можна просто натерти. Перемішати трохи капусту з морквою руками, м’яти не треба!

2. Скласти у трьох літрову банку(або в іншу скляну або пластикову тару) ,трохи утрамбовуючи її качалкою. В охолоджену воду додати сіль і добре розмішати. Залити розсолом капусту і залишити при кімнатній температурі на три доби. Якщо в приміщенні буде холодно, капуста не заквасится.

3. Три рази в день протикати капусту дерев’яною шпажкою до дна, щоб виходили гази. Через три доби прибрати в холод. Подавати з цибулею і ароматним олією. Приємного апетиту🤗

Відео рецепт 👇