Мариновані помідори з цибулею та оцтом на зиму

Помідори під кодовою назвою «Мамині половинки»! Сімейний рецепт, розсіл вип’єте першим. Мариновані помідори з цибулею та оцтом на зиму простий рецепт в банках.

Інгредієнти

Інгредієнти на банку об’ємом 1 літр:
✔️міцні солодкі помідори сорту сливка
✔️сіль 2 чл
✔️цукор 2 чл
✔️оцет 9% 1 ст л НЕПОВНА (або десертна ложка)
✔️ростить масло без запаху 1 ст л
✔️лавр лист маленький 1шт
✔️гвоздика-5 бутонів
✔️чорний перець горошком 5 шт
✔️цибуля ріпчаста 1 невелика головка на банку

ВАЖЛИВО!
НЕ ЗБЕРІГАЄМО БІЛЬШЕ РОКУ, масло згіркне! Можна робити і без масла і додати його при подачі!

Ви можете покласти оцту ще менше, щоб помідори були прям як свіжі, але зовсім без оцту для тривалого зберігання поза погреби робити не рекомендую.

Мариновані помідори з цибулею та оцтом на зиму покроковий рецепт

1. У помідорів видалити плодоніжку, розрізати уздовж, вирізати серцевиною зелену, якщо є. Цибулю нарізаємо по 1 см завтовшки. В чисті вимиті з содою банки укладаємо на дно спеції, 3 кільця цибулі помідори м’якоттю вниз до середини банки, потім ще кілька кілець цибулі і помідори до конца.
2. Утрамбовуємо, але не тиснемо! У каструлю рушник на дно і ставимо банки, щоб не торкалися один до одного. Закладаємо цукор, сіль, оцет, олію, заливаємо окропом, зверху стерилізовану крышку.
3. Наливаємо теплу воду по плечики банок, пастеризуем після закипання води 1 дитр банки 25 хв, 0,75 л 20 хв, 0,5 літра 15 хв. Закрутити і в ковдру вниз кришкою. Готові через пару тижнів! Смачної вам зимы!