Маринований аґрус на зиму просто смакота

Пікантні ягоди чудово доповнять будь-який салат, соус або прикрасять м’ясне блюдо 😍
Як заготовити маринований аґрус на зиму просто смакота в банках простий рецепт в домашніх умовах.

Інгредієнти

агрус — 1 кг;
вода — 1 л.;
цукор — 400 гр.;
оцет 9% — 100 мл;
запашний перець — 6 горошин;
гвоздика — 6 бутонів;
кориця — 1 паличка.

Маринований аґрус на зиму просто смакота покроковий рецепт

1. Ягоди перебираємо, миємо, обрізаємо хвостики. Наколюємо кожну ягоду голкою; Банки наповнюємо аґрусом по плічка, заливаємо киплячою водою, щоб покривала ягоди;
2. Через 5 хвилин виливаємо воду в каструлю, додаємо спеції і цукор, доводимо до кипения.
3. Вливаємо оцет і розливаємо маринад по банках; Баночки накриваємо кришками і стерилізуємо у каструлі з киплячою водою 5 хвилин, потім закатываем.