Борщова заправка на зиму з буряком і морквою без капусти

Як зробити Борщову заправку на зиму з буряком і морквою без капусти в банках простий рецепт в домашніх умовах 👍 Я коли побачила цей обсяг овочів, скільки треба перемити, перечистить, порізати, і думаю: а навіщо взагалі потрібна ця заварка. Всі ці овочі завжди під рукою, можна і свіжу засмажку на борщ приготувати . Подумала, подумала, а чому б і не зробити. Тепер всю зиму борщ буду готувати швидше.
До речі, Таку заправку можна використовувати як зимову закуску. просто намазати на хліб. Загалом, універсальна річ! Рецептів борщової заправки багато, хтось і капусту додає. Я додала пастернак, якщо ви його не любите, не додавайте… І ще я обсмажила цибулю окремо.

Інгредієнти

Буряк – 2 кг
Помідори – 2 кг
Морква – 1 кг
Пастернак – 1 кг( його можна і не додавати)
Ріпчаста цибуля – 1 кг
Солодкий перець – 0,5 кг
Рослинне масло – 300 мл
Оцет (9%) – 150 мл
Цукор – 250 р.
Сіль – 100 р.

Борщова заправка на зиму з буряком і морквою без капусти покроковий рецепт

1. Промиваємо всі овочі, далі чистимо і натираємо на крупній тертці буряк з морквою. Помідори очищаємо і ріжемо крупно. Перець з цибулею нарізаємо дрібними півкільцями, ну або як вам зручніше. Виливаємо все масло в сковороду.

2. Добре нагріваємо і обсмажуємо цибулю до злегка золотистого кольору. Тепер Змішуємо всі помідори, Пастернак , буряк, морква, перець, цибуля в одній кастрюле.

3. Накриваємо кришкою і доводимо до кипіння. Вливаємо оцет, додаємо цукор і сіль. Готуємо на повільному вогні 35-40 минут.

4. Розкладаємо по стерилізованим баночкам.

Відео рецепт 👇