Вірменський Імам баялды на зиму з баклажанів в банку

Імам баялды, заготівля на зиму з баклажанів. Закуска 🔥, можна готувати на зиму, а можна їсти відразу! Як зробити блюдо вірменський Імам баялды на зиму з баклажанів в банку простий рецепт.

Інгредієнти

(вихід 2200 л.):

Баклажани – 1 кг
Перець болгарський – 700 гр.
Гострий перець – 1 штук (за смаком і за бажанням)
Цибуля ріпчаста – 500 гр.
Часник – 7 зубчиків
Помідори – 1 кг
Петрушка – 20 гр.
Сіль – 2/3 ст. л. (пробуйте) + посипати баклажани
Цукровий пісок – 2/3 ст. л. (пробуйте)
Рослинна олія – 400 мл
Чорний перець горошком – 3-4 шт.

Вірменський Імам баялды на зиму з баклажанів в банку покроковий рецепт

1. Всі овочі ретельно вимити і почистити. Всі баклажани нарізати кільцями або слайсами товщиною 1 см і помістити в друшляк. Присипати сіллю, вона допоможе уникнути гіркоти з баклажанів, дати постояти 30 хвилин. Після чого промити і добре просушити паперовим рушником (інакше буде феєрверк бризок на сковороді). У сковороду налити рослинне масло і обсмажити баклажаны.

2. Їх довго смажити не треба, а до легкої золотавості. Перекласти на блюдо і поки відставити убік. Перці нарізати довільно і обсмажити на тій же сковороді, де смажилися баклажани. Перці також довго смажити не треба, а до легкого зміни. Прибрати в сторону. Цибулю нарізати півкільцями і обсмажити до прозорості і легкого золотистого кольору. Помідори обшпарити окропом і залишити на 10 минут.

3. Очищені від шкірки помідори треба дрібно нарізати, можна пройтися блендером. Після чого проварити на середньому вогні 15-20 хвилин, додавши перець гострий, перець горошком, сіль і цукор Очищений часник подрібнити. Петрушку нарізати. У велику каструлю шарами перекласти підготовлені овочі. Цибулю, перець, баклажани, часник, петрушка і пару ополоників томатного соуса.

4. Так робимо кілька шарів. Каструлю ставимо на вогонь і проварюємо у загальній складності 10 хвилин, прикривши кришкою. Так всі смаки об’єднуються в один союз. На цьому етапі можна вже їсти Імам баялды. Але, їли потрібні запаси на зиму продовжуємо… У велику каструлю для стерилізації на дно постелити полотенце.

5. Поставити, заповнені банки закускою на рушник (банки і кришки вже чисті), налити гарячу воду по опуклості банок, простерилізувати після кипіння 15-20 хвилин (тут все залежить від обсягу банок). Банки щільно закрити кришками, перевернути, укутати і залишити так до повного охлаждения.

Відео рецепт 👇