Мятна варення на зиму з листя мяти

М’ятна варення на зиму з листя м’яти простий рецепт в домашніх умовах. Добрий день, друзі! Розпочався сезон заготівлі варення з ягід, і не тільки ягід! Ділюся з вами рецептом незвичайного м’ятного варення.

Інгредієнти

400 г листя м’яти
800 г цукру
1 ч. Ложка лимонної кислоти
1 склянку води (200 мл)

М’ятна варення на зиму з листя м’яти покроковий рецепт

1. М’яту вимити в холодній воді, відкинути на друшляк, акуратно промокнути рушником. Перекласти м’яту в каструлю, додати 400 г цукру (це половина, від вказаного в рецепті) перемешать.
2. Лимонну кислоту розвести в столовій ложці води, залити м’яту, перемішати, накрити кришкою. З решти caxapa і 200 мл води зварити сироп, зняти піну і залити їм пустила сік м’яту, накрити кришкою, залишити на 6 часов.
3. Через 6 годин поставити м’яту на вогонь і прокип’ятити на маленькому вогні 5 хвилин. Гарячим варення розлити в стерильні банки і зaкaтaть.