Шведський ягідний джем Sylt

Як смачно зробити Шведський ягідний джем Sylt простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Готуємо з журавлини або брусниці. Ці ягоди відмінно самоконсервируются і зберігаються як є в холодильнику, тому джем можна готувати цілий рік). Джем відмінно підходить до м’яса, до шашликів, до сиру, на паштет, так і просто можна намазати на шматочок смаженого багета… М-ммм

Інгредієнти

1кг ягоди
600гр цукор
Спеції

Шведський ягідний джем Sylt покроковий рецепт

1. Ягоду перебираємо і промиваємо. Покласти в сотейник і ставимо на вогонь. У цей момент можна додати спеції (у мене імбир, чебрець і мускатний горіх). Як тільки виділився сік закипить, зменшуємо вогонь до слабого.

2. Готуємо при закритою кришкою 10 хвилин. Через зазначений час перемішуємо і продовжуємо готувати під кришкою ще 5-10 хвилин, залежно від товщини стінок ягоды.

3. Знімаємо сковороду з вогню і акуратно вмішуємо весь цукор. Перемішуємо до тих пір, поки цукор повністю не розчиниться, намагаючись не пошкодити цілі ягоди. Перекладаємо джем в баночку. Кажуть можна зберігати при кімнатній температурі, але я не люблю такі експерименти, тому ставлю в холодильник)

Відео рецепт 👇