Апельсинові цукати з кірок апельсинів швидко

Як зробити Апельсинові цукати з кірок апельсинів швидко в домашніх умовах рецепт простий 🤩 Саме час готувати! Обожнюю.

Інгредієнти

4 апельсина
Сіль, сода
Вода

Для сиропу:
Вода 250 гр
Цукор 500 гр
Ваніль
Бадьян

Апельсинові цукати з кірок апельсинів швидко покроковий рецепт

1. Моєму апельсини гарячою водою, можна з щіткою. Зрізаємо шкірку, захоплюючи м’якоть. Заливаємо водою, додаємо 0,5 чайної ложки соди, 0,5 чайної ложки солі. Доводимо до кипіння. Зливаємо окріп, промиваємо скоринки холодною водою, заливаємо холодною водою, доводимо до кипіння, знову додаємо сіль і соду.

2. Процедуру повторюємо три рази. Якщо після трьох варок скоринки ще гірчать, можна повторити ще і ще, тільки не переваріть, повинні бути текстурні. Залити цукор водою для сиропу, довести до кипіння, опустити в сироп нарізані скоринки. Додати спеції. Томити на повільному вогні півтора-два часа.

3. Зберігаються дуже довго. Можна зберігати в сиропі, а можна сироп злити, цукати злегка обсушити, зберігати в контейнері або в банку. Також цукати можна трохи посушити в духовці, тільки не пересушити, будуть тверді. Посипати цукровою пудрою або сумішшю цукрової пудри і декстрози, зберігати в сухому контейнері. Якщо хочете запобігти засахаривание – можна додати 20 – 30 г сиропу глюкози, опционально.

Відео рецепт 👇