Варення з ревеню з апельсином на зиму

Як зварити Варення з ревеню з апельсином на зиму простий рецепт. У вас вже з’явився ревінь? Його незабутній кисло-солодкий смак відмінно доповнить сонячний апельсин 🧡

Інгредієнти

апельсини — 1 кг.;
ревінь — 1 кг.;
цукор — 1 кг;
кориця ціла— 2 палички.

Варення з ревеню з апельсином на зиму покроковий рецепт

1. Стебла ревеню ретельно миємо, підсушуємо. Знімаємо зі стебел шкірку, нарізаємо маленьким кубиком; Апельсин моєму зубною щіткою, щоб добре очистити шкірку. На тертці натираємо цедру, дольки ріжемо на шматочки і виймаємо косточки.
2. Цедру і шматочки апельсина додаємо до ревеню; Засипаємо інгредієнти цукром і залишаємо на 3-4 години, можна на ніч. Повинно виділитися багато соку; Перекладаємо майбутнє варення в каструльку, кидаємо палички кориці, даємо закипіти й варимо 20-30 минут.
3. Сироп стане прозорим, а шматочки ревеню — м’якими. Витягуємо корицю; Трохи охолоджуємо варення і розкладаємо по стерилізованим баночках. Щільно закриваємо і зберігаємо в прохолодному місці. Взимку дістаємо баночку і насолоджуємося яскравим вкусом.