Заготівля фруктового пюре з персиків на зиму в морозилці

Заготівля фруктового пюре з персиків на зиму в морозилці простий рецепт. Відразу скажу, все роблять по різному навіть я)) А останнім часом заморожені ягоди та фрукти продаються цілий рік і нижче я розповім вам чому в деяких випадках краще купити ягоди заморожування саме в магазині.

Інгредієнти

Персики
На 1 кг готового пюре я додаю 50 гр глюкозного сиропу і 0.5 гр аскорбінової кислоти.

🔸Глюкозний сироп не дає утворюватися великої кількості кристалів льоду в пюре при заморожуванні
🔸Аскорбінова кислота – є консервантом і антиокислителем, тобто не дає пюре окислюватися і темніти.

Заготівля фруктового пюре з персиків на зиму в морозилці покроковий рецепт

1. Отже, у відео один з варіантів зробити пюре наприклад з яблук або персиків. Розділити плоди навпіл і виклавши на пергамент запекти 25-30 хвилин в духовій шафі при температурі 220 градусов.

2. Потім зняти шкірку і пробити м’якоть блендером. На 1 кг готового пюре я додаю 50 гр глюкозного сиропу і 0.5 гр аскорбінової кислоты.

3. Чому не лимонна кислота? Хто коли-небудь був на моїх МК очних або онлайн чітко пам’ятає, що лимонна кислота нейтралізує фортеця і дія агар-агару. А ми не знаємо чи будемо ми використовувати це пюре для зефіру по заварний технології де пюре йде в сироп або за класичною. Тому заздалегідь не добавляем.

4. Продовження в каруселі в коментарях: https://www.instagram.com/p/Chl9k4yM3A9/

Відео рецепт 👇