Солоні бочкові помідори на зиму у відрі в банках холодним способом

Смачні бочкові помідори на зиму 😋 Всім доброго ранку! Бочкові огірки люблять багато хто, на черзі помідори. Солоні бочкові помідори на зиму у відрі в банках холодним способом бочковим в домашніх умовах простий рецепт. Для цього рецепта відбираємо тільки найміцніші екземпляри. М’які і перезрілі не підійдуть, перетворяться на кашу.

Інгредієнти

помідори 3 кг
часник 1 велика головка
кріп парасольками 7-8 штук
листя смородини, вишні, малини по 10 шт
лист хрону 2 шт
перець чорний і запашний по 15 шт
для розсолу на 1 літр води 60 гр солі (великої)

Солоні бочкові помідори на зиму у відрі в банках холодним способом покроковий рецепт

1. Помідори мою, часник ріжу шматочками. Для засолювання у мене спеціальне пластикове відро. В нього вкладаю помідори і пересипаю їх спеціями і травами. Готую розсіл. У воду додаю сіль, розчиняю її і заливаю помідори. Розсолу потрібно стільки, щоб закрити помидоры.
2. Відро закриваю кришкою і ставлю в прохолодне місце. Квасятся такі помідори десь 15-20 днів. Через 10 днів можна вже починати пробувати. Якщо хочемо більш сильний, то залишаємо стояти дальше.
3. Відро потім на подальше зберігання можна опустити в льох або розкласти помідори по банках, залити розсолом, закрити пластиковими кришками і прибрати в холодильник.
4. Зберігаються при холодному способі такі помідори досить довго, 3-4 місяці точно, а далі я не перевіряла, вже з’їдаються☺️.
5. Я ще іноді додаю цукор в розсіл, хоча він там особливо і не потрібен. Це все-таки бочкові помідори, вони мають свій неповторний сильний вкус.