Конфітюр варення із зелених помідорів на зиму

Не чекаючи приходу фітофтори зварила улюблене варення-конфітюр) із зелених помідорів з гострим перцем і лимоном. Перець в цей раз був тільки зелений, тому колір янтарний, без червоних вкраплень, на смак абсолютно не вплинуло.
Також пряно, гостро, ароматно) обожнюю на підсушений тост – м’якого козячого сиру і тільки що звареної варення, краще всякого торта) Як приготувати Конфітюр варення із зелених помідорів на зиму рецепт простий.
Секрет тільки один – не беріть зовсім дубові, зелені помідори, нам потрібні «білясті», ось ось починають буріти. З 1 кг помідор вийшло п’ять 250 мл баночок. Ті хто ще не пробував, раджу зварити половину порції і зрозуміти, смачно Вам або як))) мені дуже смачно))) так, в цей раз зовсім забула про оцет, змін не помітила, але Вам даю правильний рецепт.

Інгредієнти

500 гр зелених помідорів, підготовлених
500 гр цукру
1/2 лимона
1 стручок гострого перцю
40 мл яблучного оцту

Конфітюр варення із зелених помідорів на зиму покроковий рецепт

1. Помідори помити, вирізати плодоніжки, порізати дрібним кубиком. Лимон нарізати тонкими скибочками. Засипати цукром і залишити на 30-60 хв до виділення сока.
2. Додати перець, порізаний колечками разом з насінням. Довести до кипіння, варити на сильному вогні 10 мин.

3. Далі на слабкому до прозорості і уварюванні майже вдвічі 40-50 хв, періодично помішуючи. Влити оцет, дати закипіти і розкласти по стерилізованим банкам.